Banner Ads Top

İkinci El Dslr Fotoğraf Makinesi Alma Rehberi Dslr Hakkında Bilgiler

İkinci El Dslr Fotoğraf Makinesi Almak Bana Sorun Çıkarır mı?

Aslında interneti araştırdığınızda fotoğraf forum sitelerinde,alışveriş sitelerinde oldukça ikinci el dslr fotoğraf makinesi görmeniz mümkün.İkinci el bir makine almak maliyet avantajı doğurur.Ancak güvenilir olmayan bir satıcı,yanlış makine bilgileri size sorunlar çıkarabilir.

Peki elinize aldığınız bir makineyi nasıl inceleyebilirsiniz

Dslr fotoğraf makinesi alırken nelere dikkat edilmeli

  • Genel bakış.Body üzerinde çizikler,darbe,fiziksel zarar olup olmadığını kontrol edin.
  • Objektifi yerinden sökerek fotoğraf makinesinin aynasının durumunu kontrol edebilirsiniz.Toz ve kirlilik durumu.
  • Fotoğraf makinesinin tüm modlarında çekim yaparak shutter perde sesini dinleyin.
  • Objektifin ön kapağı takılı iken (siyah fotoğraf için) çekilen fotoğrafı bilgisayarınızda açın ve %100 konumda ölü piksel kontrolü yapın.Kırmızı noktacıklar,belirsiz renkteki küçük lekeler.
  • Makine ile verilecek ek ekipmanlar var ise batarya,hafıza kartı vs orjinal ürün olup olmadığını kontrol edin.
  • Makinenin tüm çıkışlarını kontrol edin.Usb,video çıkışı gibi.
  • Arkada bulunan lcd ekran,üst bölümdeki dijital veri göstergelerinde harf sayı kayması olup olmadığına bakın
  • Makine ile bugüne kadar kaç poz çekilmiş kontrol edin,bu sayının çok olması elbette perde ömrü shutter için bir dezavantajdır.Kontrol etmek için aşağıdaki programları kullanabilirsiniz.

Önemli programları indirdikten sonra kendi güvenliğiniz için virüs taramasından geçirin :

Canon shutter perde sayısı öğrenme tıklayın

Nikon Pentax shutter perde sayısı öğrenme tıklayın

Makine ile çekilmiş son fotoğrafı programa göstererek shutter sayısını görebilirsiniz.

Eğer önceden dslr fotoğraf makineniz yok ise mutlaka yetkili servisten veya bu konularda bilgili bir fotoğrafçıdan yardım alın.

Yorum Yazın


6 + 1 =

Contact Us